Sushi

30,99 zł
Brak w magazynie
SKU
249068

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej. Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków.

W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi. Omówiono w niej:

  • niezbędne narzędzia kuchenne
  • podstawowe składniki sushi
  • sposoby przygotowywania ryżu
  • filetowanie i krojenie ryb
  • przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
  • techniki rolowania sushi
  • ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi
Więcej informacji
Wydawca Wydawnictwo READ ME
Kategoria Poradniki
Kolejność 1.01152302353424
Język 10
Block send with Locker Nie
x
© 2022 BEZKRES