Sushi
30,99 zł
Brak w magazynie
SKU
249068
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej. Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków.
W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi. Omówiono w niej:
- niezbędne narzędzia kuchenne
- podstawowe składniki sushi
- sposoby przygotowywania ryżu
- filetowanie i krojenie ryb
- przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
- techniki rolowania sushi
- ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi
Wydawca | Wydawnictwo READ ME |
---|---|
Kategoria | Poradniki |
Kolejność | 1.01152302353424 |
Język | 10 |
Block send with Locker | Nie |