Smak tropików, kuchnie Pacyfiku

20,90 zł
Brak w magazynie
SKU
PCO8K301

"Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku", książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwinei, Nowej Zelandii i Australii. Kuchnie te zasadniczo różnią się między sobą, a w sposób skrajny - od pozostałych kuchni świata. Obrazują fascynującą umiejętność wykorzystania wszystkiego, co jadalne (korony kwiatu, kiełków, korzeni, naci, kory i larw w niej żyjących). Po lekturze tej książki warto się zadumać, czy można beztrosko wyrzucać stary chleb, wylewać serwatkę, marnować nać selerów, pietruszki itp. W tropiku ziarnko ryżu jest święte - tak jak w Polsce święta była kiedyś nawet zeschła skibka chleba.


Książka dostarcza informacji o odmiennych od naszego sposobach odżywiania się - egzotycznych, nowych, może się przydać komuś, kogo los skieruje w tamte rejony, a jedzenie jest przecież zawsze sprawą ważną. Zapraszamy na wspólną wyprawę w krainy smaków nieznanych.

Więcej informacji
Wydawca Zysk i S-ka Wydawnictwo
Kategoria Poradniki
Kolejność 8.0
Block send with Locker Nie
x
© 2022 BEZKRES