Potrawa TL Soczewica Curry Dal ze szpinakiem
Kompletne, pełnowartościowe i pełnokaloryczne danie obiadowe. Spełnia wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu sportu, turystyki i wszelkich form aktywności fizycznej. Lekkie i łatwe do przygotowania.
Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać ok. 650 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać, pozostawić na ok. 5-10 minut
Skład: soczewica 40%, olej palmowy, szpinak 8%, ziemniaki, pieczona cebula 7% (cebula 76%, mąka pszenna), marchewki, mleko kokosowe w proszku 6% (kokos w proszku 90%, maltodekstryna, białka mleka), laktoza, kazeinian sodu, sól, curry w proszku 2,4%, maltodekstryna, skrobia modyfikowana, ekstrakt z drożdży, pomidory w proszku, cebula, ekstrakty przypraw, emulgator mono- i diglicerydowy kwasów tłuszczowych, substancja przeciwzbrylająca E341, aromat.
Alergeny: Gluten, mleko. Może zawierać śladowe ilości: jajek, soi, orzechów i selera
Średnia wartość odżywcza w 100g produktu przed przyrządzeniem: 1755/419 kJ/kcal
- Tłuszcz: 18 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g
- Węglowodany: 41 g
- w tym cukier: 10 g
- Białko: 15 g
- Sół: 3,2 g
Kategoria | Liofilizowane potrawy wegetariańskie |
---|---|
Producent | Travellunch |
Kolejność | 1.0019747760846 |
Bezglutenowa | Nie |
Bezlaktozowa | Nie |
Skompresowana | Nie |
Block send with Locker | Nie |