Owoce egzotyczne

40,90 zł
Brak w magazynie
SKU
PAH7N101

Aromatyczne kumkwaty, rambutany, papaje, pitaje, gujawy, szarony czy figi - owoców egzotycznych w sklepach jest dużo, tylko nie zawsze wiemy, jak je można wykorzystać. Hanna Szymanderska podpowie nam, jak stosować je w kuchni. Pełne witamin i minerałów są znakomitym składnikiem sałatek i deserów, a także wspaniałym dodatkiem do dań z mięsem, drobiem i rybami. Urozmaicają wygląd potraw, nadają nawet tym pospolitym zupełnie nowy smak. Warto spróbować świeżej galantyny z indyka z ananasowym sosem, delikatnej wieprzowiny z brzoskwiniami, ciekawego w smaku pstrąga w sosie z mango czy wykwintnej kaczki z pomarańczami. Dodatkowo: informacje o mniej znanych owocach i wiele ciekawostek.

Więcej informacji
Wydawca Świat Książki Sp. z o.o.
Kategoria Poradniki
Kolejność 8.0
Block send with Locker Nie
x
© 2022 BEZKRES