Kuchnie świata dla diabetyków

40,99 zł
W magazynie
SKU
258756

Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!

W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i żydowskiej. Wszystkie receptury zostały tak skomponowane, aby dzięki niskiej zawartości węglowodanów były odpowiednie dla diabetyków. Z tą książką z łatwością przyszykujesz zarówno proste, codzienne dania, jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości. W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie. Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaisse, yakitori z kurczaka – kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń?

Do każdego dania wyliczono:

  • indeks glikemiczny,
  • wymienniki węglowodanowe,
  • wymienniki białkowo-tłuszczowe
  • liczbę kalorii.

Oto niezwykle smakowity sposób oswajania cukrzycy!

Dorota Drozd – członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (PTD), Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND), pielęgniarka diabetologiczna z wieloletnim doświadczeniem klinicznym. Opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę. Jest autorką książek Kuchnia polska dla diabetyków, Cukrzyca. Jak z nią żyć oraz licznych artykułów popularnonaukowych. Czynnie uczestniczy w sympozjach i konferencjach w zarówno w kraju, jak i za granicą..

Więcej informacji
Wydawca Wydawnictwo READ ME
Kategoria Książki kucharskie
Kolejność 1.00239804859543
Autor Dorota Drozd
ISBN 9788381516808
Liczba stron 160
Rok wydania 2022
Block send with Locker Nie
x
© 2022 BEZKRES