Japoński rok od kuchni

50,90 zł
Brak w magazynie
SKU
241597

Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku – ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach.

Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni.

Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.

Więcej informacji
Wydawca Wydawnictwo Kirin
Kategoria Książki kucharskie
Kolejność 1.00230189945394
Autor Anna Jassem, Aleksander Szojer
ISBN 9788362945948
Liczba stron 174
Rok wydania 2020
Block send with Locker Nie
x
© 2022 BEZKRES