Japoński rok od kuchni
50,90 zł
Brak w magazynie
SKU
241597
Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku – ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach.
Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni.
Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.
| Wydawca | Wydawnictwo Kirin |
|---|---|
| Kategoria | Książki kucharskie |
| Kolejność | 1.00230189945394 |
| Autor | Anna Jassem, Aleksander Szojer |
| ISBN | 9788362945948 |
| Liczba stron | 174 |
| Rok wydania | 2020 |
| Block send with Locker | Nie |