Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin

50,90 zł
W magazynie
SKU
212044

Trzeba być szaleńcem, żeby jeść to, co zerwie się na łące lub w lesie? Wcale nie! Wystarczy chęć odkrywania nowych smaków, korzystanie z rad popartych wiedzą i odrobina kulinarnej fantazji.

Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak bezpiecznie znaleźć, zbierać i przyrządzić to, co rośnie wokół nas. Wcale nie musisz mieszkać na wsi, żeby zostać zbieraczem dzikich roślin. Dowiedz się, jak w wielkim mieście zdobyć rośliny wolne od zanieczyszczeń. Poznaj dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

Wiedza tajemna? Szamańskie zwyczaje? Magiczne praktyki? Oczywiście, ale poparte naukową wiedzą!

Więcej informacji
Wydawca Pascal Wydawnictwo
Kategoria Książki kucharskie
Kolejność 1.00160292944995
Autor Kaja Nowakowska, Małgorzata Ruszkowska
ISBN 978-83-8103-162-2
Język 10
Liczba stron 334
Rok wydania 2018
Block send with Locker Nie
x
© 2022 BEZKRES