Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin
50,90 zł
W magazynie
SKU
212044
Trzeba być szaleńcem, żeby jeść to, co zerwie się na łące lub w lesie? Wcale nie! Wystarczy chęć odkrywania nowych smaków, korzystanie z rad popartych wiedzą i odrobina kulinarnej fantazji.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak bezpiecznie znaleźć, zbierać i przyrządzić to, co rośnie wokół nas. Wcale nie musisz mieszkać na wsi, żeby zostać zbieraczem dzikich roślin. Dowiedz się, jak w wielkim mieście zdobyć rośliny wolne od zanieczyszczeń. Poznaj dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.
Wiedza tajemna? Szamańskie zwyczaje? Magiczne praktyki? Oczywiście, ale poparte naukową wiedzą!
Wydawca | Pascal Wydawnictwo |
---|---|
Kategoria | Książki kucharskie |
Kolejność | 1.00160292944995 |
Autor | Kaja Nowakowska, Małgorzata Ruszkowska |
ISBN | 978-83-8103-162-2 |
Język | 10 |
Liczba stron | 334 |
Rok wydania | 2018 |
Block send with Locker | Nie |